Bouwen met hout

Een prettige, gezonde woning met natuurlijke materialen

Hout is een oerproduct dat voor veel mensen goed voelt. Bomen zetten de CO2 uit onze lucht om in bouwmateriaal en zuurstof. Een goed beheerd bos levert ieder jaar weer genoeg hout. Maar hout zorgt ook voor een prettige atmosfeer in de woning.

Door moderne technieken biedt bouwen met hout steeds meer mogelijkheden. Wij zijn de enige Nederlandse leverancier van het Nur Holz bouwsysteem. Massiefhouten wanden en vloeren waar zelfs geen lijm aan te pas komt.

Comfertable woning met hout

comfortabel en gezond

Wonen in een houten huis

Bouwen met hout levert comfortabele woningen op waarin je plezierig kunt wonen. Woningen met een dampopen houten constructie zonder lijm zijn aantoonbaar gezonder. Mensen met astma of allergieën merken dat onmiddellijk. Op termijn is het beter voor iedereen.

Je bepaalt zelf hoeveel hout er in het zicht blijft. Dat de wanden en vloeren van hout zijn, hoeft niet te betekenen dat het hele interieur hout is: in de meeste woningen zie je het beton ook niet. Datzelfde geldt voor de buitengevel. De binnenwanden kunnen met (leem)stuc, tegels of ander materiaal worden afgewerkt. Maar als je helemaal geen hout wilt zien ben je misschien niet aan het goede adres. Een kwaliteit van het bouwsysteem is dat de wanden en vloeren meteen op afwerkniveau zijn. Dat scheelt bouwtijd en is deel van de schoonheid: een puur product.

Warmhouten vloer

duurzaamheid & gebruik

Wat is duurzaamheid eigenlijk?

Duurzaamheid kan op meerdere manieren worden uitgelegd. Vaak bedoelt men energiezuinigheid. Hoe duurzaam een woning is, wordt echter bepaald door meerdere aspecten. De woning zelf heeft bepaalde eigenschappen, maar hoe deze gebruikt wordt bepaalt uiteindelijk de energierekening. In het ontwerpproces is daarom de manier waarop je wilt wonen het vertrekpunt. Behalve dat de woning een goed energielabel moet hebben, dient hij ook aangenaam te zijn en bovendien langdurig te voldoen aan je woonbehoeften. Ook dat verstaan we onder duurzaamheid.
Duurzaamheid en techniek met houtwonen

duurzaamheid & techniek

Duurzame keuzes

De overheid stelt steeds hogere eisen aan energieprestaties van woningen. Daarvoor zijn diverse meetmethoden opgesteld, zoals het energielabel, de energieprestatiecoëfficiënt (EPC) en GPR-gebouw.

Een Houtwonen woning is uitstekend geïsoleerd en voorzien van driedubbel glas. Onze woningen worden voorzien van energiezuinige installaties en worden niet aangesloten op gas. Vaak werken we met lage-temperatuurverwarming, zoals vloerverwarming. En natuurlijk kunt je zelf ook energie opwekken. De installaties van de woning worden gekozen op basis van uw voorkeuren en hoever je wilt gaan.

Duurzaam met houtwonen

een stap verder?

Duurzaamheid op maat

Als verantwoorde consument kunt u een stap verder gaan en nadenken over circulair bouwen. Dat betekent dat alle materialen op termijn weer op kunnen gaan in de ecologische of economische kringloop. Hout is een biologisch materiaal dat opnieuw te verwerken is of kan worden teruggegeven aan de natuur. Zeker wanneer dit niet verlijmd, geverfd of geschroefd is, zoals in
ons Nur Holz bouwsysteem.

Nur Holz bouwen zonder lijm

een uniek bouwsysteem zonder lijm

Wat is nur holz?

Wij bouwen onze woningen met duurzame houtpanelen. Deze massiefhouten panelen bestaan uit een kern van zo’n 6 tot 8 centimeter dikte, waartegen lagen hout kruislings worden geschroefd met beuken schroeven, tot de benodigde dikte is bereikt. De panelen worden in de fabriek geprefabriceerd en bestaan voor 100% uit hout, zonder lijm of nagels. Volledig recyclebaar.

Als de fundering er ligt kan het casco er binnen een paar dagen staan en kunnen ramen en deuren worden geplaatst. De gevelbekleding is niet afhankelijk van de draagconstructie; alle gangbare toepassingen zijn mogelijk. De houten panelen zijn aan de binnenzijde fraai afgewerkt en kunnen in het zicht worden gelaten. Gewoonlijk worden leidingen en elektra in de wanden weggewerkt. Hierdoor komt de puurheid van het hout goed tot uitdrukking