Het ontwerpproces

Creativiteit, vakmanschap en persoonlijke begeleiding van idee tot oplevering

Een ontwerp staat of valt met aandacht en oog voor detail. Dat begint met goed luisteren. Ga met onze architecten om tafel. Zij verzorgen de persoonlijke begeleiding van idee tot oplevering.

Bij Houtwonen zitten architect en bouwer onder één dak. Daardoor krijgt u in een vroeg stadium inzicht in de kosten en worden verrassingen tijdens de bouw zoveel mogelijk voorkomen.

Schetsgesprek en verkenning houten woning laten bouwen

stap 1

Een schetsgesprek

In een vrijblijvend gesprek maken we graag kennis met u en uw woonwensen. Hoe zou u willen wonen? Wat vindt u belangrijk? Wat spreekt u wel en niet aan? We verkennen voorkeuren, wensen en ideeën en zetten de eerste ideeën op papier.

Ter voorbereiding op het gesprek is het belangrijk een globaal bouwbudget in gedachten te hebben én (een optie op) een kavel waar u mag bouwen.

Schetsontwerp houten woning

stap 2

Schetsontwerp

Als de kennismaking bevalt, werken we uw woonwensen graag uit tot een schetsontwerp. Hiervoor betaalt u € 800,- incl. BTW. In een rijk geïllustreerd boekje gaan we in op de opgave en vertalen we uw ideeën naar een aantal uiteenlopende ontwerpvarianten. Hiermee kunnen we samen het gesprek voeren over kwaliteiten, uitstraling en afmetingen van het ontwerp. Daarmee ziet u wat mogelijk is én kunt u kiezen wat het meeste aanspreekt.

In de ontwerpvarianten houden we rekening met uw budget en bepalen we op basis van kengetallen het volume van uw nieuwe woning. Zo heeft u in een zeer vroeg stadium een indicatie van wat er mogelijk is met uw budget. Wel zo fijn!

Besluit u naar aanleiding van het schetsontwerp met ons verder te gaan? Dan ontvangt u een offerte die afgestemd is op uw situatie. Mocht u liever stoppen, dan is dat mogelijk. Het schetsontwerp verplicht tot niets.

In het ontwerpproces is daarom de manier waarop je wilt wonen het vertrekpunt. Behalve dat de woning een goed energielabel moet hebben, dient hij ook aangenaam te zijn en bovendien langdurig te voldoen aan je woonbehoeften. Ook dat verstaan we onder duurzaamheid.

Definitief ontwerp voor houten woning

stap 3

Naar een definitief ontwerp

Wordt u enthousiast van het schetsontwerp? Het ontwerp dat u het meest aanspreekt werken we verder uit. We maken van te voren duidelijke afspraken over de kosten van dit ontwerpproces. Het proces verloopt in een aantal stappen, van een voorlopig naar een definitief ontwerp. Aan de hand van 3D-beelden en sfeerimpressies krijgt u een goed beeld van de woning, zodat u ook gedurende het proces uw input kunt geven.

Met het definitief ontwerp kan bij de gemeente een bouwvergunning worden aangevraagd, ook dat kunnen wij voor uw doen.

Het bouwen van een houten woning

stap 4

Duurzaamheid op maat

Als de vergunning binnen is, start de voorbereiding van de bouw. Het definitief ontwerp wordt uitgewerkt in werktekeningen waar de houtbouwer mee aan de slag kan. Doordat de ontwerper en de bouwer nauw samenwerken, kunnen we slimme oplossingen bedenken met het oog op de maakbaarheid, wat bijdraagt aan een soepel en snel bouwproces.

We begeleiden het bouwproces voor u en ondersteunen u waar gewenst bij de afwerking en inrichting van uw woning.

Opgeleverde woning van hout

stap 5

Een nieuw thuis!

Als het werk van de bouwer erop zit, is het dan zo ver: het wonen kan beginnen! Door de persoonlijke, co-creatieve aanpak heeft u een unieke woning.

Duurzaam, comfortabel en op maat.